Wednesday, March 5, 2014

Impian





Setiap orang punya impian.
Begitu juga aku.
Impian aku,
tidak tinggi menggunung.
Tidak juga,
tak mampu digapai dek tangan.
Namun
Tuhan lebih mengetahui.
Impianku;
Hancur.
Lebur.
Dalam sekelip mata.

Hopeless? Mungkin. Tapi aku masih mengharap.
Cuma aku bimbang mengharap pada benda yang tak pasti.

Impian aku yang belum direalisasi itu?
Menghasilkan sebuah novel.
Aku dah siapkan story board.
Aku dah mula menaip, lebih kurang 14 bab.

Tapi, malangnya..
Laptop Acer yang digunakan tu screen dia crack teruk! (adik aku punya kerja)
Masa aku tau,
seolah terlihat impian aku dah terbang jauh.
Semangat pun down.

Dan aku terus berhenti mengarang novel aku tu, walaupun di hati membentak suruh habiskan.
Dan aku tengah menunggu, mak aku baiki laptop Acer tu.
Aku memerlukan laptop tu sekarang! Sekarang! Sekarang!

10 comments:

  1. 14bab tu banyak .jgn putus asa kayy. Semoga impian tercapai. All the best :)

    ReplyDelete
  2. woooo banyak tu 14 bab . . no worries dear . . susah dulu senang kemudian . . who knows one day temakbul cita2 tu kan . . good luck yeah ! kuatkan semangat :)

    ReplyDelete
  3. Ya Allah. sabor je dengan adik tu . but no woes, tu semua ujian . In Shaa Allah, everything is gonna be fine =D

    nnti dah publish buku, bgtaw hazy !

    ReplyDelete
  4. jgn putus asa... Insyaallah impian tu akan tercapai :)

    ReplyDelete
  5. alahai. banyak dah tu 14 bab. takpa lepasni laptop dah baik. akak sambung tulis novel lagi ya. you can be a writer kak. hehe.
    ee dulu screen crack jugak. hantar repair tukar screen led. kena 200 lebih sekali format if i was not mistaken. tapi kedai tu memang murah. suka.

    ReplyDelete
  6. dah banyak 14 bab tu.. semoga laptop tu kembali pulih.. doakan semoga impian menjadi kenyataan, insya-Allah..

    ReplyDelete
  7. kerja adik-adik mmg rosakkan screen laptop je ea. sbbnya adik ecah pun pernah pecah screen laptop -.-'' sedeh je.sobsob

    ReplyDelete
  8. takpe2 pinjam leptop kite..hihi...

    ReplyDelete
  9. huhu jgn putus asa. 14 bab tuuu

    ReplyDelete